Portugese tegels

Portugese tegels: voor een warme, vrolijke sfeer

Met Portugese tegels haal je een Mediterraan sfeertje in huis. Het zijn kleurrijke tegels met diverse patronen, bewerkingen en schilderijen. De mogelijkheden met Portugese tegels zijn eindeloos. Je kan ze in iedere ruimte gebruiken en op een speelse, doch moderne manier.

Veel mensen vinden Portugese tegels ‘te druk’. Het is ook wel zo dat de tegels over het algemeen een druk patroon hebben. In felle kleuren en allerlei soorten bewerkingen. Maar als je de tegels subtiel gebruikt, dan zijn ze een waarde- en sfeervolle aanvulling. Het geeft een vloer of muur net dat beetje extra op het gebied van warmte, sfeer en kleuren. Ga je voor de onvervalste mediterrane look? Of wil je een leefruimte vooral accentueren door gebruik te maken van de speelse patronen? Je kan Portugese tegels op verschillende manieren toepassen en op de manier zoals jij het wil.

Portugese tegels: voor een warme, vrolijke sfeer

Met Portugese tegels haal je een Mediterraan sfeertje in huis. Het zijn kleurrijke tegels met diverse patronen, bewerkingen en schilderijen. De mogelijkheden met Portugese tegels zijn eindeloos. Je kan ze in iedere ruimte gebruiken en op een speelse, doch moderne manier.

Portugese wandtegels of op de vloer

Je hebt zowel Portugese wand- als vloertegels. Je kunt er zelfs voor kiezen om de vloer te bekleden en dit door te trekken naar een gedeelte van je muur. Veel mensen kiezen ervoor om de Portugese tegels te gebruiken als een accent, maar het is ook heel goed mogelijk om een hele vloer te bekleden met deze tegels. Dit zien we het meest terug in een hal of de vloer of muur van een toilet. Wat Portugese tegels betreft kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Zoals we al zeiden: De mogelijkheden zijn eindeloos en met deze tegels kun je eindeloos spelen met patronen, kleuren en diverse legmethodes.

Portugese tegels voor in de badkamer

Een mediterraan sfeertje is natuurlijk heerlijk voor in de badkamer. Zo waan je jezelf op vakantie terwijl je gewoon heerlijk in bad zit in je eigen huis.  Je kunt de tegels combineren met een rustige, natuurlijke look. Daarnaast staan ze geweldig bij witte wandtegels. Dit zorgt ervoor dat je tegels opvallen, zonder overheersend te zijn. Je geeft je badkamer een warme of vintage uitstraling met onze Portugese tegels. Dit kun je zelf bepalen door hoe je de tegels legt en met welke kleuren je de badkamer verder decoreert. Je kunt er tevens voor kiezen om slechts een gedeelte van je vloer of wand te betegelen of, heel gedurfd, voor de hele oppervlakte te gaan. Met de juiste kleurencombinaties en patronen kan dit prima. Je waant je in Portugal. En dat heerlijk vanuit je eigen badkamer. Een ding is echter zeker: met deze tegels in de badkamer, steel je de show. Het is interieurstyling op zijn best.

Sfeer in de keuken met Portugese tegels

Ook in de keuken zijn Portugese tegels een vrolijke aanvulling. Zo kun je ervoor kiezen om het gedeelte tussen de bovenste keukenkasten en het aanrecht te bekleden met een leuk, speels patroon. Ook kun je het aanrechtblok accentueren door een rand met Portugese tegels te gebruiken. Met deze tegels maak je jouw keuken in een klap een stuk speelser, warmer en vrolijker. Nog een idee: leg de tegels aan een soort van tapijt. Onder je eettafel bijvoorbeeld. Zo heb je de uitstraling van een vloerkleed met patroon, zonder dat je bang bent dat er iets op gemorst gaat worden. Tenslotte zijn tegels heel gemakkelijk schoon te houden. Je kunt met de Portugese tegels trouwens prima combineren met verschillende kleuren en patronen. Op deze manier heb je een unieke keukenmuur, of vloer die je echt nergens anders tegenkomt.

Portugese vloertegels kunnen overal

Nu geven we natuurlijk wat kleine voorbeelden, maar je kunt in iedere woonruimte gebruik maken van Portugese vloertegels of wandtegels. Het voorbeeld wat we net al gaven: de tegels leggen in de vorm van een tapijt, kun je toepassen in iedere woonruimte. Zelfs in de woon- en slaapkamer. Door naast dit patroon gebruik te maken van strakke, rustige tegels in natuurtinten, springen de Portugese tegels er echt uit zonder dat het te druk wordt. Je kunt met Portugese vloertegels echt eindeloos combineren. Wat dacht je van een leuk patroon als rand, met een ander, passend patroon in het midden? Met een beetje creativiteit kom je heel ver met deze tegels.

Voor inspiratie en overig advies

Wil je dolgraag Portugese tegels in je woning, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Bij TegelwinkelXL vind je een ruim assortiment aan Portugese vloer- en wandtegels. We geven je daarnaast graag advies over diverse toepassingen. We zijn er natuurlijk ook voor alle overige vragen. Kom je er dus even niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice voor de informatie die je nodig hebt.